България ще окаже подкрепа на децата и семействата, които търсят 

...
България ще окаже подкрепа на децата и семействата, които търсят 
Коментари Харесай

Радев: България ще окаже подкрепа на децата и семействата от Украйна



България ще окаже поддръжка на децата и фамилиите, които търсят  избавление от военния спор в Украйна. Това е удостоверил президентът Румен Радев на среща с представителя на УНИЦЕФ за страната ни. 

Президентът е подчертал, че България е подготвена да окаже филантропична помощ на бежанците от Украйна. Страната ни основава опция украинските деца да продължат образованието си в българските учебни заведения и детски градини, а техните възрастни близки да бъдат включени в пазара на труда у нас. По данни на УНИЦЕФ един милион деца са напуснали Украйна от началото на спора.

Организацията е подготвена да ускори поддръжката си за страните приели бежанци е показала на срещата представителката на УНИЦЕФ у нас Кристина де Бройн. Тя е разискала с президента и развиването на политиките за децата и фамилиите в България акценти в новата стратегия за партньорство сред УНИЦЕФ и българското държавно управление за интервала 2023 2027 година ще бъдат ранното детско развиване и поддръжката на родителите, гарантиране правата на децата и тяхната протекция
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР